Het FrankrijkLoket
Praktisch advies over wonen, werken en leven in Frankrijk
Het voorlopig koopcontract is getekend, heb ik een bedenktijd?

Ja, u heeft een bedenktijd van zeven dagen. Deze gaat in vanaf het moment dat u het voorlopig koopcontract (het compromis de vente) heeft getekend bij de notaris. Binnen deze zeven dagen kunt u zich dus nog bedenken en alsnog van de koop afzien. Dit moet u per aangetekende brief aangeven, zodat u achteraf altijd kunt bewijzen dat u zich op tijd heeft teruggetrokken. Vaak wordt deze brief standaard met het voorlopig koopcontract meegeleverd.

U moet de brief niet alleen aangetekend versturen, maar op het postkantoor speciaal vragen om aangetekende verzending met handtekening voor ontvangst. Gewoon aangetekend versturen is namelijk niet voldoende.  

En wanneer gaat de termijn lopen als ik het voorlopig koopcontract thuis gestuurd heb gekregen? Dan gaat de bedenktijd in vanaf het moment dat het voorlopig koopcontract, aangetekend, bij u wordt aangeboden. Er wordt dan gekeken naar de datum van de poststempel.

Na de bedenktijd kunt u alleen nog kosteloos onder de koop uit, als u zich kunt beroepen op een opschortende voorwaarde.

 

Meer vragen over een huis kopen in Frankrijk:

Hoe vind ik een huis?
Klopt het dat een huis door meerdere makelaars aangeboden mag worden?
Wat is een bon de visite? En kan ik dat zomaar tekenen?
Wat is de gemiddelde onderhandelingsruimte in Frankrijk?
Hoe hoog zijn de gemiddelde makelaarskosten en wie betaalt ze?
Kan ik een aankoopmakelaar meenemen?
Mijn bod is geaccepteerd, is dit bindend?
Mijn bod is geaccepteerd, hoe verder, en mag ik mijn eigen notaris kiezen?
Hoe lang duurt het aankooptraject gemiddeld in Frankrijk?
Welke voorbehouden moet ik op laten nemen in het voorlopig koopcontract?
Kan ik het voorlopig koopcontract in Nederland ondertekenen?
Het voorlopig koopcontract is getekend, heb ik een bedenktijd?
Ik moet een aanbetaling doen, is dat gebruikelijk?
Wat houdt het onderzoek van de notaris in?
Welke onderzoeken moet de verkoper verplicht laten uitvoeren?
Hoe zit het met verborgen gebreken en het bouwkundig onderzoek?
Hoe financier ik mijn huis in Frankrijk?
Kan ik verbouwingskosten mee financieren?
Hoe gaat de overdracht in zijn werk?
Hoe hoog zijn de notariskosten?
Met welke (gemeentelijke) belastingen moet ik rekening houden?

Disclaimer